Ga naar content

Compassion - in Jezus'naam

Besmettingen
In alle landen waar Compassion werkt zijn inmiddels mensen positief getest op Corona besmetting, maar nog nergens zoveel als in Europa, Amerika of China. Gelukkig maar. Hoe het verder gaat verlopen is in deze landen natuurlijk ook heel onzeker en uiterst kwetsbaar.

Maatregelen
In alle landen heeft de overheid ingegrepen met maatregelen vergelijkbaar met Nederland en in de meest gevallen eerder dan in Nederland. Zowel als je kijkt naar de datum, 8 maart in Bangladesh, als naar het aantal besmettingen. El Salvador gooide op 11 maart preventief de grenzen dicht omdat de eerste besmettingen in de buurlanden een feit waren. 

Consequenties voor kinderen

Dat betekent dat de kinderen thuis zijn op een plek waar anderhalve meter afstand houden veel moeilijker is dan in onze huizen en waar familieleden niet anders kunnen dan de straat op gaan om te werken omdat er anders helemaal niets te eten is en de huur niet kan worden betaald. En het online volgen van een kerkdienst om samen te bidden en bemoedigd te worden is daar ook veel minder mogelijk.

Erik en Compassion

Onlangs zag ik met eigen ogen hoe armoede er uit ziet. Met Stichting Compassion maakte ik in februari 2020 een voorgangersreis door Peru. De oorsprong van deze reis ligt in 2017 in de Andreaskerk in Putten. Ik werk als kerkelijk werker in deze gemeente. In de 40dagentijd van 2017 hebben we ons verbonden aan Stichting Compassion en hebben we als kerk geld opgehaald. Dit bleek genoeg voor de ondersteuning van een paar lokale kerken in Piura, Peru. 

Over Compassion

Compassion begon in 1952 in Korea met de droom van één man: de Amerikaanse evangelist Everett Swanson. Tijdens en vlak na de Korea-oorlog zag hij de verschrikkingen in het land waar hij als legerpredikant werkte. Kinderen zwierven op straat, omdat ze wees of verstoten waren.

Een-op-een
Terug in Amerika liet het Swanson niet los en begon hij een weeshuis te ondersteunen. Al snel kwamen er meer weeshuizen bij en bleek dat er behoefte was aan langetermijnhulp. In 1952 zette hij een sponsorprogramma op. Zo kon een westers gezin een kind in nood ondersteunen: het begin van Compassion. Zijn inspiratie kwam uit Mattheüs 15:32: “I have compassion on the multitudes. I will not send them away."

2 miljoen
Wat begon met 35 weeskinderen in Korea, is uitgegroeid tot ruim 2 miljoen kinderen wereldwijd. Nu werken we in 25 ontwikkelingslanden op 3 continenten: Azië, Afrika en Latijns-Amerika. In Nederland is Compassion sinds 1996 actief.

Dagopening.nl wordt mede mogelijk gemaakt door:

klik op het logo om naar de site te gaan

De Andreaskerk Putten heeft de Kerkelijk werker beschikbaar gemaakt voor de dagopeningen.
Heeft een financiële bijdrage geleverd en ons heel snel geholpen met een bankrekening!
Nam het initiatief Erik te vragen voor de dagopeningen. Ondersteunt ook financieel.
Heeft de website ontwikkeld en draagt zorg voor het onderhoud.